Wie wij zijn

Socra zorggroep is een initiatief gestart in de zomer van 2014. De toenmalige initiatiefnemers waren al jaren werkzaam binnen grotere instellingen, kleinere wooninitiatieven maar ook individueel en beide hebben destijds hun gelijke visie gebundeld. Vanuit deze jarenlange en brede ervaring is duidelijk geworden dat mensen met psychiatrische problematiek zich goed ontwikkelen binnen kleinschalige initiatieven. Zorg en ondersteuning op basis van kleinschaligheid waarborgt een persoonlijke benadering. Door de persoonlijke benadering ontstaat er een vertrouwensband en kan de zorgvrager echt samen met Socra zorggroep werken aan zijn of haar toekomst. In januari 2018 gaat John Vissers één van de toenmalige initiatiefnemers zelfstandig verder met Socra zorggroep. Zijn bagage en dus de bagage van Socra zorggroep is op dat moment niet alleen gevuld met de eerder genoemde ervaring maar is aangevuld met de ervaringen van de afgelopen drie jaar Socra zorggroep. Ervaringen die bevestigen dat kleinschaligheid en de vertrouwensband een goede basis zijn om persoonlijke groei in gang te zetten en vervolgens te blijven groeien naar meer zelfregie.


 

 

Laat ik mijzelf aan jou voorstellen. Mijn naam is John Vissers 44 jaar jong en met mijn vrouw en kinderen woonachtig in Nijmegen. Al meer dan de helft van mijn leven ben ik werkzaam in de zorg en ondanks een aantal pogingen een ander carrière pad te bewandelen bleef ik terugkomen in de zorg.
De eerste tien jaar ben ik werkzaam geweest binnen de muren van grote instellingen. De muren van deze grote instellingen kwamen na tien jaar op mij af en ik kreeg meer en meer het idee dat ik betere ondersteuning en begeleiding zou kunnen bieden in een kleinere setting. Ik koos er voor om zorg en begeleiding te bieden aan mensen met een Persoonsgebonden Budget (PGB) en al snel werkte ik in gezinnen waar de kinderen met autisme begeleiding nodig hadden. Later werkte ik ook ambulant bij (jong)volwassenen met autisme die zelfstandig woonden. Door kleinschalig te werken, begeleiding te geven aan mensen omringt door hun sociale kring en midden in de maatschappij zag ik dat het resultaat vele malen groter is dan binnen de muren van een grote instelling. Mijn visie was geboren! Nu weet ik waarom ik terug bleef komen in de zorg, ik ben een mensen mens. Ik raak altijd weer geboeid wanneer ik samen met de ander met zijn of haar vragen, uitdagingen en dromen aan de slag kan en dit samen kan voorzien van inzichten en antwoorden die uiteindelijk resulteren in succeservaringen.
Ik wil vasthouden aan deze visie en deze samen met het team Socra zorggroep in het voordeel van de zorgvrager blijven ontwikkelen.

Wij maken samen mogelijk dat jij verder kan!

Realisatie en hosting: epicz.nl