Wie wij zijn

Socra zorggroep is een initiatief opgestart door Lotte Kamphuis en John Vissers. Wij zijn al jaren werkzaam binnen grotere instellingen maar ook kleinere wooninitiatieven en hebben nu onze gelijke visie gebundeld. Vanuit onze jarenlange en brede ervaring is duidelijk geworden dat mensen met psychiatrische problematiek zich het beste ontwikkelen binnen kleinschalige initiatieven. Zorg en ondersteuning op basis van kleinschaligheid waarborgt een persoonlijke benadering. Door de persoonlijke benadering ontstaat er een vertrouwensband en kan de cliënt echt samen met ons werken aan zijn of haar toekomst. Deze vertrouwensband is de basis om persoonlijke groei in gang te zetten en vervolgens te blijven groeien. Wij zijn er van overtuigd dat succeservaringen leiden tot meer zelfregie.


Wat leuk dat je mijn persoonlijke profiel bekijkt! Mijn naam is Lotte Kamphuis, 32 jaar en samen met mijn vriend en zoontje woon ik in Almelo. In 2003 ben ik begonnen met mijn opleiding Pedagogiek in Nijmegen. Tijdens mijn stageperiode ben ik gaan werken met mensen met autisme. Het werken met mensen met autisme vond ik zo leuk om te doen dat ik dit altijd ben blijven doen. In de loop van de jaren kwamen hier ook mensen met andere problematiek bij. Mijn eerste jaren heb ik in een kleinschalig initiatief voor mensen met autisme en een normale begaafdheid gewerkt. Omdat het een kleine organisatie betrof had ik echt de tijd om de mensen te leren kennen, ze de zorg en aandacht te geven die ze verdienen en samen te werken aan hun toekomst. Hoe anders was het in de twee jaren dat ik voor een hele grote organisatie heb gewerkt. Daar werd gewerkt binnen kaders waardoor de mensen niet op hun eigen tempo konden groeien naar zelfstandigheid. Dat wilde ik nooit meer. Door samen met John een initiatief op te zetten kan ik mensen het gevoel geven dat ze er toe doen, ze de zorg en aandacht geven waar ze recht op hebben, samen werken om weer grip op het leven te krijgen en gelukkig te zijn. Samen met jou wil ik ervoor zorgen dat jij weer regie over je eigen leven krijgt. Jouw wensen zijn mijn uitgangspunt om samen te werken aan jouw toekomst!

 

Laat ik mijzelf aan jou voorstellen. Mijn naam is John Vissers 41 jaar jong en met mijn vrouw en kinderen woonachtig in Nijmegen. Al meer dan de helft van mijn leven ben ik werkzaam in de zorg en ondanks een aantal pogingen een ander carrière pad te bewandelen bleef ik terugkomen in de zorg.
De eerste tien jaar ben ik werkzaam geweest binnen de muren van grote instellingen. De muren van deze grote instellingen kwamen na tien jaar op mij af en ik kreeg meer en meer het idee dat ik betere ondersteuning en begeleiding zou kunnen bieden in een kleinere setting. Ik koos er voor om zorg en begeleiding te bieden aan mensen met een Persoonsgebonden Budget (PGB) en al snel werkte ik in gezinnen waar de kinderen met autisme begeleiding nodig hadden. Later werkte ik ook ambulant bij (jong)volwassenen met autisme die zelfstandig woonden. Door kleinschalig te werken, begeleiding te geven aan mensen omringt door hun sociale kring en midden in de maatschappij zag ik dat het resultaat vele malen groter is dan binnen de muren van een grote instelling. Mijn visie was geboren! Nu weet ik waarom ik terug bleef komen in de zorg, ik ben een mensen mens. Ik raak altijd weer geboeid wanneer ik samen met de ander met zijn of haar vragen en moeilijkheden aan de slag kan en dit samen kan voorzien van inzichten en antwoorden die uiteindelijk resulteren in succeservaringen.
Ik wil vasthouden aan deze visie en deze samen met Lotte in het voordeel van de cliënt blijven ontwikkelen.

Wij maken samen mogelijk dat jij verder kan!

Realisatie en hosting: epicz.nl